Feestdag 3 aug. 2021

Eindelijk was het dan zover, de 1e feestdag sinds de uitbraak van Corona, wat hadden we er naar uitgekeken. De weergoden waren ons goed gezind zodat we lekker buiten konden staan en zitten.
Ook de wedstrijdleiders hadden zich buiten geïnstalleerd.

Rond 11.00 was er een welkomstwoord van de voorzitter. Hij was blij dat er zoveel mensen waren en dat we eindelijk weer eens samen een feestje hadden.
Hij bedankte ook nadrukkelijk het organisatie comité en alle vrijwilligers die van tevoren al veel werk hadden verzet om dit feest mogelijk te maken en wenste iedereen een hele fijne dag.
Er waren totaal 63 mensen aanwezig, veel leden hadden hun partner meegenomen zodat het gezellig druk was. Ook leuk dat er diverse niet meer actieve leden aanwezig waren, zij genoten zichtbaar van het weerzien met oude bekenden.

Na een rondje koffie met gebak konden totaal 52 boulers een nummer ophalen en de baan op, gezien de vele spelers waren er uiteraard diverse wachtpartijen. Niet alleen de leden maar ook hun partners hadden duidelijk plezier in het spelletje. Er waren verrassende uitslagen bij, ook door de onverwachte goede prestaties van niet-boulers. De uitdrukking “meedoen is belangrijker dan winnen” was zeker vandaag van toepassing.
Nadat alle teams gespeeld hadden gingen het organisatie team de sportieve strijd aan, Giel en Theo namen snel een voorsprong maar Toon en Henk kwamen goed terug en wonnen de wedstrijd. Dit was een mooi spel dat veel toeschouwers trok.

Rond 13.00 was het tijd voor een uitgebreid tapas buffet, geleverd door van Geel uit Noordhoek. Wat zag dat er prachtig uit en wat smaakte het allemaal heerlijk.


Er was heel veel keus in gerechten dus voor elk wat wils. Lisa, de vrouw van Theo zorgde in de kantine dat alles op rolletjes liep, waarvoor dank.
Nadat de meeste mensen een 2e ronde langs het buffet gedaan hadden was het tijd voor nog een spelletje boulen. Dit ging soms met wat meer nonchalance doordat er tijdens de lunch de nodige biertjes en wijntjes gedronken waren maar zeker met net zo veel plezier. (Ondanks de herrie en soms de rook bij de buren). Er volgde ook een revanche partij van Theo, Giel, Toon en Henk, deze werd gewonnen door Giel en Theo. Dit was weer spannend en een lesje zoals Jeu de boules gespeeld moet worden, hier kunnen we nog wat van leren.
Nadat iedereen klaar was met spelen was Jan Borst zo aardig om de banen die nog niet geveegd waren alsnog glad te strijken.

Met spanning werd op de uitslag gewacht, nou die was verrassend, niet de mensen met de meeste punten kregen een prijs maar er werd geloot. Dus iedereen had net zoveel kans. Hieronder de prijswinnaars, Ad Maas had zijn prijs beschikbaar gesteld aan Rini. Nel was wel de terechte winnares met 2 gewonnen rondes en 20 punten.

Omdat bij Jeu de Boules Vereniging Zevenbergen de nazit ook erg belangrijk is, bleven er nog veel mensen op het terras naborrelen en kletsen, zo was het nog lang gezellig aan de Knip. Al met al een zeer geslaagde dag, petje af voor de organisatie en de wedstrijdleiders.