Verslag bbq middag

Nadat de BBQ middag een week was uitgesteld i.v.m. het overlijden van Rob Kläring konden we de 15e toch starten. Jammer genoeg kwam deze datum niet voor iedereen goed uit dus er waren wat afmeldingen. Er was gevraagd om 13.00 aanwezig te zijn maar dat was voor veel mensen niet duidelijk. Uiteindelijk gingen we met 44 mensen de baan op dus dat was wel weer gunstig en hoefden er geen triplettes gespeeld te worden.
Eén van onze nieuwe leden Teun ging voortvarend van slag met Agnes, zij wonnen met 13-0 van Rina en Frans Schilder. Het ging gelukkig niet overal zo snel. Een ander nieuw lid Cor speelde op baan 1 een spannende wedstrijd met gast Joke tegen Gerrie en Corrie Veraart, het werd 13-12 voor Cor en Joke.

Hierna was het tijd voor de pauze, waarin we getrakteerd werden op koffie met cake. Omdat we op tijd wilden starten met de bbq werden er maar 2 wedstrijden gespeeld, dus op naar de 2e ronde.
Hier ook weer een paar snelle spelletjes, nieuw lid Corrie vd Sande won met Cees Oudenhoven met 13-1 van Rinus en Tonnie. Ook op baan 5 ging het snel, Hans de Ridder won met Cor met 13-1 van Joke en Marianne Pirets. Maar gelukkig ook veel spannende potjes waarin het gelijk op ging. Elly en Bert wonnen met 13-12 van Jan en Mat en Gerrie en Hans Heins wonnen met 13-11 van Jeanne en Jack.
Ondertussen waren de bbq’s aangestoken en roken we de heerlijke geur van gebakken vlees. Chris en Toon hadden al heel wat voorgebakken. Ook de kantine stond vol met hapjes, heerlijke saladeschotels en stokbrood met kruidenboter, teveel om op te noemen.

Tafel voor tafel werden de borden goed gevuld, het smaakte allemaal heerlijk. Grote complimenten voor het evenementen comité. Ook complimenten voor de dames in de keuken, zij hadden erg druk met het vullen van de glazen maar ook met de berg afwas.

Nadat de uitslagen bekend was bleek dat Giel en Corrie vd Sande allebei 2-19 punten hadden en moest er een barrage gespeeld worden.
Corrie ging goed van start en kwam op 3-0 voorsprong maar Giel liet dit niet op zich zitten en kwam goed terug, hij won uiteindelijk met 7-4 waardoor hij de op 2e plaats eindigde. Einduitslag, heel verrassend omdat hij niet veel heeft kunnen spelen: Teun van Drimmelen met 2-20 punten, 2e plaats Giel en 3e plaats Corrie. Er was ook een poedelprijs, die ging naar de winnaar van vorig jaar Frans Schilder.

We kunnen weer terugkijken op een heel geslaagde middag, mede dankzij veel vrijwilligers weer mogelijk gemaakt. Giel bedankte de dames in de keuken met een mooi boeket en voor de kok was er een mooie doos van Gall&Gall met (naar ik vermoed)een lekker drankje.

Hierna was er nog tijd voor een gezellig samenzijn, dit lukte prima. Enthousiast door de gezellige muziek werd er zelfs door div. mensen gedanst op de baan.