verslag Kersttoernooi

Kersttoernooi 2023

Voor ons jaarlijks koppeltoernooi hadden zich 48 mensen opgegeven. De wedstrijdcommissie wilde zoveel mogelijk gemengde en evenwichtige koppels en had deze samengesteld aan de hand van de zomercompetitie. Zaterdag 16 december werd extra vroeg begonnen ivm de weersomstandigheden en iedereen was mooi op tijd. De baan lag er ook weer perfect bij.

Met zoveel mensen was het wel even zoeken naar de juiste baan, maar ook dat liep goed. Team 17 Cor en Gerrie nam snel een voorsprong, het werd 13-0 tegen team 5. Verder waren de koppels aardig aan elkaar gewaagd, er waren veel lange spannende partijen die eindigden in 13-12 of 13-11.

Na ruim een uur was iedereen klaar en konden we aan de koffie met een lekker stuk kerststol. Zo snel mogelijk werd begonnen met ronde 2. Ook hier weer een paar snelle partijtjes, team 18 Wim en Ineke had weinig problemen met team 9, zij wonnen met 13-0. Ook team 22 Ron en Adje won snel met 13-1 van team 1. Verder wat langere partijen waarbij het gelijk op ging.  Omdat het toch wel  koud was ging de warme chocomel er in de 2e pauze goed in. De keukenbrigade was er maar druk mee om iedereen van een hapje en een drankje te voorzien. Hiervoor weer grote dank.

Dus snel naar de eindronde. Er waren maar 6 koppels die 2 rondes gewonnen hadden. Team 6 Gerrit en Marian ging goed van start en won met 13-0 van team 19. Jammer dat ze de andere partijen verloren hadden en dus niet in de prijzen vielen. Team 7 Leen en Riet had al 2 wedstrijden gewonnen  dus wilde ze die 3e ook hebben. Maar team 20 gaf zich niet zomaar gewonnen, het werd 13-12.

De uitslag was snel bekend, team 12 en 18 hadden echter even veel punten nml. 3-20 dus moest er een barrage gespeeld worden, Wim en Ineke tegen Wilma en Ad. Wim en Ineke waren echt goed en wonnen heel snel deze barrage.

Er waren leuke prijzen en na de uitreiking werd er nog gezellig nagetafeld onder de warme lampen in de serre. De gluhwein en de warme snacks gingen er goed in. Het was weer een geslaagd toernooi met veel dank aan alle vrijwilligers.

  • Einduitslag:
  • 1e plaats Cor vd Sande en Gerrie de Jong
  • 2e plaats Wim Santbergen en Ineke van Unnik
  • 3e plaats Wilma Vos en Ad van Oosterhout