Moerdijktoernooi 2023

Geslaagd Moerdijktoernooi.
Afgelopen zaterdag 13 mei vond op de Jeu de Boules banen aan de Knip de Moerdijk kampioenschappen Jeu de Boules plaats.
Na het openings woord van Giel die iedereen welkom heette en de hoop uitsprak dat iedereen een gezellige maar zeker ook een sportieve dag zal hebben .
Het weer zat deze dag zeker mee na een natte week hadden de weergoden voor ons een prachtige voorjaarsdag gereserveerd, wat een ieder dan ook zeker kon waarderen.
Met een aantal van 28 koppels dus 56 personen was het weer lekker druk op onze banen, daar wij maar over 12 banen beschikken waren er dan ook elke ronden 2 wachtpartijen.


Inde 1e ronde was er dan al gelijk op baan 5 vuurwerk te zien, 4 dames uit onze eigen vereniging gingen daar het duel aan tegen elkaar, Marianne / Ria tegen Corry / Marianne, het lukte Corry / marian niet om een enkele x bij de but te komen, tegen Ria / Marianne was dan ook niks in te brengen. Zij winnen dan ook deze wedstrijd met 13 tegen 0.
Na de lunch die prima verzorgd was door de dames in de kantine

 

gaan wij weer verder met de 2e ronde waarin wij jullie meenemen naar baan 2 waar Frans / Jeanne speelden tegen Gerrit / Arie een heel belangrijke wedstrijd want hier stond de wisselbeker op het spel, het gaat op en neer dan maakt de een 1 punt dan weer de ander, mocht Gerrit de bal bij de but leggen dan schoot Frans hem met gemak weer weg, maar andersom ging het ook zo wist Jeanne de bal dicht bij de but te leggen dan schiet Arie hem zo weer weg, totdat de stand 12 tegen 12 is, dan word het pas echt spannend uiteindelijk wiste Frans / Jeanne de beslissende punt te scoren en winnen dan ook deze wedstrijd met 13 tegen 12 Jammer voor die andere twee zij vespeelde op dit moment de kans om de wisselbeker die al 2 jaar in hun bezit was te mogen behouden.
Daarna nog een 3e ronde spelen, op baan13 spelen Ad / Marianne tegen Gerrit / Tonny, deze eerste twee zijn voor Gerrit en Tonny te sterk zij verliezen dan ook met 13 tegen 3.
Uiteindelijk waren allen wedstrijden afgelopen en Kan Dorothy alle uitslagen bijwerken in de computer, terwijl iedereen van een hapje en drankje zit te genieten in het zonnetje
Dan rest alleen nog de prijsuitreiking .
Op de eerste plaats tevens Marianne en Ad v Oosterhout met 3 28 pnt tevens winnaar van de wisselbeker die zij voor een jaar mogen bewaren.
2e plaats Gerard v Aert en Hilverd Boelmans met 3 24 pnt
3e plaats Marian mensen en Frans v Roessel met 3 23 pnt
Al mee al een zeer geslaagd Moerdijktoernooi