Fietstocht 2023

Een prachtige dag voor een fietstocht was het 5 sept. Met een aantal deelnemers van 41 hadden we een mooie ploeg bij elkaar. De mensen uit Noordhoek en Fijnaart waren rechtsreeks naar Oude Molen gereden. Met Toon als gids voorop, hij had de mooie route uitgezet, en Giel als hekkensluiter vertrokken we om 10.00 richting De Prullenkast. Henri volgde wat later met de auto als bezemwagen mocht er iets gebeuren. Mat zorgde bij de oversteekplaatsen dat het verkeer stopte, zodat iedereen veilig kon oversteken. De route voerde ons langs de mooie polders van West Brabant, het tempo lag niet erg hoog zodat iedereen, ook de mensen zonder e-bike, het bij konden benen.
Bij de prullenkast aangekomen werden we getrakteerd op koffie met een lekker appelgebakje.

Giel had de attributen voor de wedstrijd meegenomen en zo kon er door 38 mensen op 9 banen gespeeld worden. Dat viel niet altijd mee, de ballen rolden alle kanten op, maar dat maakte het wel leuk. Het terrein ligt heerlijk omzoomd met bomen zodat we fijn in de schaduw konden spelen.

Na de 1e ronde zocht iedereen op het terras de schaduw op want het was intussen toch wel erg warm geworden. Hier werden we verwacht voor een kleine lunch, een heerlijk soepje, een lekkere sandwich en nog een kleine quiche, alles vers gemaakt door de dames van de Prullenkast, het smaakte allemaal prima.

Nadat iedereen voldaan was op naar de 2e ronde, weer verrassende partijen op het gras, sommige ging het erg goed af, Henri lukte het deze ronde iedere keer de boules dichtbij de but te leggen.
Nadat iedereen 2 rondes gespeeld had was er nog tijd om de dorst te lessen, dat was wel nodig.
Sommige mensen gingen ook nog even rondkijken in de boerderij, daar staat het helemaal vol met “prullen” als je er van houdt is dat ontzettend leuk, er staat heel veel om te bekijken.

Daarna was het tijd voor de terugtocht, Toon had deze route weer mooi over de dijken uitgestippeld, het was af en toe wel flink trappen zonder E-bike, er stond een lekker windje. Via Klundert reden we langs de provinciale weg terug naar ons thuishonk. Op een kleine valpartij na is alles prima verlopen en waren we na een uurtje terug aan de Knip en konden we een beetje bijkomen. Hier werden we door Arie en Wilma getrakteerd op een drankje omdat ze 40 jaar getrouwd zijn. Er moest echter ook nog een derde partij gespeeld worden, bij sommige was de gang er wel een beetje uit. Intussen hadden Joke, Tonnie en Toon in de kantine een buffet klaargezet met lekkere hapjes met o.a. gegrild vlees, wat een verwennerij.

Daarna volgde nog een verrassing, Ad en Marianne trakteerden ook op een drankje, zij zijn zelfs 50 jaar getrouwd. Beide bruidsparen werden toegezongen en uiteraard bedankt voor deze leuke geste.
Mieke had intussen de uitslag op de laptop gezet, dit om fouten te voorkomen ?
1e plaats Teun van Drimmelen met 3-28 punten
2e plaats Frans van Laarhoven met 3-27 punten
3e plaats Rinus Rynart met 3-21 punten
De nieuwkomers hadden het goed gedaan. Er was ook nog een poedelprijs, die was deze dag voor Nel Alders.

Wat was het weer een geslaagde dag, prima georganiseerd door de activiteiten commissie. Weer heel veel dank voor alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.