Opa en oma dag 5 sept. 2021

Wat een leuk idee, een wedstrijd boulen door opa’s en oma’s met hun kleinkinderen.
In totaal waren er 10 kleinkinderen die dit wel eens wilden proberen.
Het was prachtig weer dus er waren veel toeschouwers, hoewel er diverse vaders waren die tegen 15.00 naar huis gingen om naar de F1 race van Max te gaan kijken.
Er waren 2 leeftijdscategorieën, kinderen tot 10 jaar en de rest boven 10. Voor de 1e categorie waren Dave Ooijen en Renske Corstiaensen aangemeld. Zij speelden op baan 1 de 1e wedstrijd met opa Bert en oma Christine, deze wedstrijd werd gewonnen door Renske en oma Christine met 13-10.

Ook leuk dat er deelnemers uit Noordhoek kwamen spelen, op baan 2 speelden Wout van Laarhoven met opa Frans en zij wonnen met 13-2 van Isa en oma Joke Broere.
Op baan 3 speelden Thomas de Lange met opa Giel Broere tegen Roy Penson met oma Ria Stoop, deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen door Thomas en opa Giel met 13-0.
Op baan 4 speelden broer en zus Demy en Sem Hilkhuysen met oma Mieke Heuts. Demy kreeg een tijdelijke opa Wim van Spronsen, dit was niet verkeerd want zij wonnen met 13-7 van Sem en oma Mieke.
Op baan 5 speelden Ruby Schellekens met opa Toon tegen Alex Ooijen en oma Adje, deze wedstrijd werd gewonnen door Ruby en opa Toon met 13-6.
Nadat iedereen gespeeld had was het tijd voor een pauze met wat lekkers voor iedereen.
Omdat er maar 2 kinderen onder de 10 speelden moesten Dave en Renske het weer tegen elkaar opnemen. Deze 2e ronde werd ook weer gewonnen door Renske en oma Christine met 13-4.
Op baan 2 mochten Wout en Frans v. Laarhoven het opnemen tegen Alex en Adje Ooijen, deze werd gewonnen door Wout en opa Frans met 13-5

Op baan 3 speelde Demy met haar tijdelijke opa Wim tegen Ruby en opa Toon, de eersten wonnen wederom, nu met 13-6.
Op baan 4 speelde Sem met oma Mieke tegen Roy en oma Ria, deze deden niet veel voor elkaar onder, maar Sem en oma Mieke waren sterker en wonnen met 13-11.
Op baan 5 werd het een familie wedstrijd, Thomas en opa Giel speelden tegen Isa en oma Joke. Thomas en opa Giel wonnen deze strijd met 13-10.
Wederom was het pauze en werden we getrakteerd op lekkere worstjes en kaas.
Iedereen begon daarna aan de beslissende 3e ronde.
Dave en opa Bert lieten zien dat ze wel kunnen boulen en wonnen deze wedstrijd met 13-4 van Renske en oma Christine.
Ruby en opa Toon waren deze ronde snel klaar en wonnen met 13-1 van Roy en oma Ria.
Alex en oma Adje mochten het opnemen tegen Demy en opa Wim, Demy bofte deze dag met haar tijdelijke opa want ook deze wedstrijd wonnen ze met 13-7

Thomas en opa Giel speelden deze 3e ronde tegen Wout en opa Frans, ook deze keer waren Thomas en opa Giel te sterk voor de tegenstanders en wonnen deze met 13-10.
Sem en oma Mieke mochten het de laatste ronde opnemen tegen Isa en oma Joke. Nou dat werd een lange strijd, meer dan een uur duurde deze wedstrijd. Sem stond lange tijd voor, maar door een fout van oma Mieke (dat vond Sem niet zo leuk) konden Isa en oma Joke weer gelijk komen.Toen werd er om en om 1 punt gescoord, maar uiteindelijk wonnen Isa en oma Joke met 13-11.
Daarmee was het afgelopen en kon de uitslag bekend worden gemaakt. Onder de 10 won Renske van Dave, maar kregen ze allebei een diploma.

Boven 10 waren er 2 teams ongeslagen Demy en Wim en Thomas en Giel, de eersten hadden echter 1 punt meer dus Demy mocht de 1e prijs in ontvangst nemen. Thomas was 2e en Wout had de 3e prijs.

Het was ontzettend leuk om te zien hoe jong en oud plezier in het spel hadden. We kunnen terugkijken op een hele mooie en gezellige dag. Volgens de organisatie blijft dit dan ook op de planning staan voor volgend jaar. Een bedankje voor de organisatie en de mensen in de kantine is zeker weer op zijn plaats.