Paastoernooi 2023

Omdat Pasen dit jaar vroeg valt is dit het eerste toernooi van het jaar en is deze nog voor de seizoens openingsmiddag. Een beetje bezorgd werden de hele week de weersvoorspellingen in de gaten gehouden, donderdag stonden de banen nog helemaal blank. Maar gelukkig zat het mee en bleef het droog.

Er was een grote opkomst, maar liefs 42 deelnemers namen deel dus werd op 10 banen gespeeld. Langs de banen ook een gezellig publiek van partners en niet spelende leden.
Op baan 1 werd een triplette gespeeld tussen Joke, Marianne Kop en Wim Ossewaarde, zij wonnen met 13-9 van Marian Mensen, Frank en Frie. Op baan 9 hadden Agnes en Ria weinig moeite met Leen en Jan Borst, zij wonnen met 13-1. Nadat iedereen klaar was werden we getrakteerd op koffie met een lekkere paasstol. De organisatie had vanwege het weer ook in de kantine tafeltjes klaar gezet, maar die waren niet nodig, iedereen ging lekker buiten van het zonnetje genieten.

Tijd voor ronde 2. Joke had de pech om weer een triplette te spelen, dit keer met Frans en Nel. Zij hadden al snel een voorsprong van 8-1 tegen Mieke, Fred en Irene, deze kwamen goed terug tot 8-8 maar toen scoorden de eersten 5 punten en was het klaar, 13-8. Op baan 8 werd het spannend tussen Johan en Wim Ossewaarde en Jan en Frie, het werd 13-12 voor Johan en Wim.
Hierna werd iedereen verwend met heerlijk gevulde eitjes, Irene en Dorothy hadden hier veel werk aan gehad en ze smaakten heerlijk, hartelijk dank daarvoor.
Tijd voor de 3e ronde. Op baan 10 waren Mieke en Frank snel klaar, zij wonnen met 13-0 van Tonny en Irene. Langer duurde het op baan 5, Joke en Marianne Pirets speelden tegen Marianne Kop en Henk v. Oosterhout, het was heel spannend maar Joke en Marianne wonnen wederom, nu met 13-12. Op baan 3 liep het niet zo lekker voor onze schutters, Wim Santbergen en Arie Vos, zij speelden een triplette met Ria tegen Toon, Cees en nieuwkomer Ron, deze waren te sterk en wonnen met 13-8.
Toen was het tijd voor de uitslag, deze was niet zo moeilijk, de computer deed het werk, maar er waren ook eieren te verdienen met een gewonnen wedstrijd. Henk had moeite om iedereen te voorzien van eieren, want er waren er te weinig. Ook waren er chocolade paashazen. Na wat gepuzzel is volgens ons iedereen wel met een doosje eieren naar huis gegaan.
Einduitslag: 1e plaats Wilma Vos met 3 21 punten, 2e plaats Toon Thijs met 3 16 punten en 3e plaats Marianne Pirets met 3 14 punten.
Het was weer een hele gezellige middag met veel dank aan alle vrijwilligers die dit weer voor elkaar gebokst hebben. Niet alleen voor de mensen in de kantine die ons iedere keer weer voorzien van een hapje en een drankje, maar ook de vrijwilligers die iedere maandag (en vaak tussendoor) op het terrein werkzaam zijn om te zorgen dat alles er netjes bij ligt. We hopen op een mooi en gezellig seizoen.