Verslag Moerdijktoernooi 2024

Wat een prachtig weer was het op ons jaarlijks Moerdijk toernooi, na maanden van regen was dit wel heel welkom.

Het was nog lastig om genoeg koppels bij elkaar te krijgen maar gelukkig was er op de valreep nog een 24e koppel gevonden. Dus de volledige 12 banen waren bezet.

We werden verwelkomd met gratis koffie of thee met cake en nadat iedereen zijn nummer had opgehaald konden we mooi op tijd starten.

Op baan 4 een verrassende overwinning van 13-2 van Mat en Marianne tegen Cor en Corrie. Maar ook diverse spannende partijen, er waren 3 potjes met maar  met 1 punt verschil: Luc/Rosetta tegen Ad/Marianne en Marion/Hans tegen Frans/Marian en Riet/Rini tegen Gerry/Teun.

Ondertussen hadden Joke, Tonny en Irene ervoor gezorgd dat de broodjes klaar lagen en die gingen er wel in. Nadat iedereen had genoten van de lunch en de zon werd met ronde 2 gestart. Cor en Corrie hadden hun dag niet want ook de 2e partij tegen Wim en Mieke werd verloren. Jack en kleinzoon Brandon speelden een prima partij en wonnen met 13-0 van Luc en Rosetta. Deze ronde verliep best snel dus hadden we een lange pauze. Om 15.00 werd gestart met de laatste ronde en daar was weer een hele snelle partij, Toon en Gerrit wonnen met 13-0 van Marion en Hans. Wim en Mieke hadden een voorsprong van 12-0 tegen het echtpaar Breuer maar lieten ze terugkomen tot 4 punten en dat kostte hun de eindoverwinning. Na de puntentelling bleek dat er een barrage nodig was tussen Toon en Gerrit tegen Jack en Brandon, beide teams hadden 21 punten.

Jack en Brandon gingen goed van start en stonden met 4-0 voor, maar toen kwamen Gerrit en Toon terug, zij wonnen uiteindelijk met 7-5 en waren dus winnaar van het Moerdijktoernooi.

Onder het genot van lekkere snacks en drankjes werd nog gezellig nagepraat en genoten van het mooie weer.

Al met al weer een geslaagd toernooi met veel dank voor alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.