Paastoernooi 2022

Deze week treffen wij het wel heel bijzonder met het weer, afgelopen dinsdag was de uitgestelde Franse middag, onder zomerse omstandigheden, en nu is de weersverwachting voor deze dag ook weer zomers.

Met een veld van 43 deelnemers is het rond 13.15 uur een drukte van belang, waar alle vrijwilligers al een tijdje bezig zijn met de voorbereidingen voor deze middag.

Na een welkomstwoord van Henk Goverde gingen alle deelnemers naar hun betreffende baan.

Eef, Frans en Frie spelen een triplet ( drie tegen drie ) op baan 10 tegen Adje, Riet en Jan, zo’n wedstrijd maakt het altijd wat spannender omdat de spelers dan maar met 2 ballen mogen spelen en uit ervaring weet ik dat je de 3e bal dan echt mist, zo’n partij duurt dan ook meestal wat langer dan een normale partij. Deze hele wedstrijd gaat het gelijk op dan de een 1 pnt, dan de andere 1 pnt tot op het laatst dat Riet een goede worp maakt en de anderen er niet meer bij kunnen gooien dan gaat de winst ook naar Adje, Riet en Jan met 13 / 10 winnen zij.

Op naar de koffie met een plak lekker gevuld paasbrood prima verzorgd door de vrijwilligers in de kantine.

Dan de 2e ronde pik ik baantje 4 er even tussen uit, Ed en Hans die spelen daar tegen Elly en Joke toch ook niet de eerste de beste, maar ze hebben weinig in te brengen tegen deze twee heren het lukte de dames maar niet om te scoren en de heren gaan dan ook met de winst 13/ 1 de volgende pauze in.

3e ronde baan 6 Din en Jan tegen Riet en Ton, dit is weten velen een zware partij. Riet die heel goed kan plaatsen en Ton die alles kan tireren winnen dan ook met 13/8

En voor de winnaar met 3 31 pnt Ed Brouwer was er een mooie gevulde wisselbokaal.

Dan waren er nog chocoladehazen voor de nummer 2 Hans vd Velden 3 24pnt. En nummer 3 Marianne Pirets 3 12 pnt.

Het was nog een tijdje heel gezellig, en tevreden ging iedereen met een eitje naar huis om daar gezellig pasen te gaan vieren.

Donderdag 7 april was het weer te slecht om de Franse middag te spelen, de baan stond vol met water.

Wij besluiten dan ook om deze dag uit te stellen naar dinsdag 12 apr, een betere keus hadden wij niet kunnen maken, met het voorjaarszonnetje 20 gr en 46 boulers was het een drukte van belang aan de Knip.

De opening werd gedaan door een Franssprekende Henk, met de ondertiteling van Jan werd het voor iedereen duidelijk zij wensten dan ook iedereen een sportieve en leuke middag toe.

Nadat iedereen een nummer had gekozen werden er 11 banen bezet door boulers, een grandioos gezicht zoveel deelnemers

In de 1e ronde wordt op baan 6 een wedstrijd gespeeld van Wim en Ludy tegen Marianne en Willy, hier hebben de laatste twee niets in te brengen en verliezen deze dan ook met 13 tegen 0.

Dan is er voor iedereen nog een traktatie van Toos die deze dag haar verjaardag vierde met ons.

In de 2e ronde zien we op baan 1 Gerrit en Rini tegen Joke en Frans, op zich een leuke wedstrijd jammer dat het bij Rini en Gerrit niet zo goed lukte zij verloren dan ook met 6 tegen 13.

Dan is het tijd voor de uiensoep die onze voorzitter Ad Maas heeft gemaakt deze vindt dan ook gretig aftrek, maar was ook bijzonder lekker chapeau Ad.

Dan moeten we toch nog de 3e ronde gaan spelen, op baan 8 spelen Dorothy, Toon en Henk een triplet tegen Frits, Marianne en Edo, hierbij gaan de eerstgenoemde drie er heel fanatiek tegenaan zodat laatstgenoemde 3 helaas weinig kansen kregen zij verliezen dan ook met 13 tegen 6.

Na deze ronde hebben Joke en Din ons verrast met en geweldige kaas tafel, dit alles aangekleed met Franse muziek en enkele boulers die op z’n Frans waren verkleed werd er nog lang nagepraat over deze middag.

Uiteindelijk volgt dan de uitslag van deze middag.

! e plaats Wim v Spronsen tevens winnaar van de wisselbokaal met 3 24 pnt.

Gedeelde 2 en 3 plaats voor Dorothy v Oosterhout en Wim Santbergen met 3 22 pnt.