Opa en oma dag 2022

Op 4 september werd voor de 2e keer een opa- en oma dag georganiseerd.

Totaal waren er 13 kleinkinderen, die niet allemaal met hun eigen opa of oma konden spelen, maar gelukkig waren er diverse “leen” opa’s en oma’s. Onder de 10 jaar waren er 5 kinderen, dat was een beetje lastig dus moesten Renske en opa Ad even wachten tot ze konden spelen. Het was te zien dat Dave al meer gespeeld had, hij won met opa Bert met gemak met 13-2 van Sam met oma Rina. Tim met leen-opa Cees had meer moeite met Anne en leen-oma Corrie maar wonnen toch met 13-8. Daarna mocht opa Ad met Renske spelen en zij wonnen ook met 13-7 van Dave met opa Bert.  Op baan 8 oefenden buiten mededinging opa Eef en oma Toos met hun kleinkinderen.

Boven de 10 waren er 8 kleinkinderen dus dat kwam mooi uit. Sam won met Oma Elly met 13-4 van  Daan met leen-opa Rini. Meer spanning was er bij de partijen van Roy met oma Ria tegen Don met oma Tonny,  het werd 13-11 voor Roy/Ria. Spannend ook de partij van Jasmijn en leen-oma Erica, zij wonnen met 13-11 van Noud met opa Henk. Ook Ton en leen-oma Riet gaven goed tegenstand in de partij tegen Alex en oma Adje, maar verloren toch met 9-13.

In de pauze was er gratis koffie en fris voor iedereen en wegens de warmte werden ook de eerste ijsjes uitgedeeld. In de 2e ronde moesten Sam en Rina het opnemen tegen Anne en Corrie, dat werd een overwinning voor Sam en Rina met 13-8. Tim en Cees speelden tegen de sterke Renske en Ad, die wonnen ook deze wedstrijd en wel met 13-3.

Boven de 10 hadden Sam en Ellie wederom weinig moeite met de tegenstander, zij wonnen met 13-4 van Bram en Tonny. Ook weer winst voor Alex en Adje, zij wonnen met 13-5 van Noud en Henk. Roy en Ria wonnen ook hun 2e partij, tegen Jasmijn en invaller Bart. Daan en Rini wonnen de 2e partij tegen Ton en Riet met 13-5.

Omdat het erg warm was en de kleinsten zich toch wel begonnen te vervelen werd besloten om maar 2 rondes te spelen. Als winnaar onder de 10 kwamen Renske en Ad met 2 gewonnen wedstrijden en 16 punten. Dave en Bert werden 2e met 5 punten en Tim 3e met -5 punten. Alle kinderen kregen een mooi Jeu de boules diploma.

Bij de ouderen waren er 3 koppels met 2 gewonnen wedstrijden. Sam en Ellie wonnen met 18 punten, Alex en Adje werden 2e met 12 punten, op de voet gevolgd door Roy en Ria met 10 punten.

Niet iedereen kon wachten op de prijsuitreiking, diverse jongeren vertrokken direct. Nadat de medailles uitgereikt waren konden de jongsten nog iets uit de grabbelton halen en kregen ze nog snoepzakken mee. Het was weer een geslaagde dag, met dank aan alle vrijwilligers.