snertwedstrijd 2022

Met een bezorgde blik werd naar het weer gekeken, zouden we het droog houden? Nee dus, om 13.15 begon het zachtjes te regenen, maar omdat we niet van suiker zijn begonnen we toch aan de wedstrijd.

Met 36 mensen werd gestart op 9 banen en gelukkig werd het snel droog. Zoals altijd waren er weer een paar snelle partijen, maar op baan 6 was het een langdurige strijd tussen Johan en Adje v.Nispen tegen Hans en Rini, Johan en Adje wonnen uiteindelijk met 13-10.

Din had al die tijd de soep op temperatuur gehouden dus was het na de 1e ronde tijd voor de erwtensoep, aangevuld met roggebrood met spek en lekker stokbrood.  

Dit jaar weer klaargemaakt door Rina en Joke, Henk en Dorothy hadden weer een pan lekkere tomaten soep gemaakt. Complimenten voor de koks, ze waren allebei weer heerlijk dus de pannen waren snel leeg.

Weer snel aan de slag voor de 2e ronde, Mieke en Giel stonden al snel op voorsprong tegen Marianne Kop en Gerrie, het was 12-0 en het lukte maar niet om de 13e te scoren, zodoende konden Marianne en Gerrie toch nog 1 punt scoren en werd er geen Fanny uitgereikt. Opvallend dat veel partijtjes in 13-7 eindigden. Ondertussen was het weer gaan regenen en werd er getwijfeld om door te gaan. De wedstrijdcommissie besloot echter om toch een 3e ronde te spelen. Jammer dat er toen al 4 mensen naar huis waren gegaan. Wim Santbergen en Cees hadden weinig moeite met Dorothy en Wim, zij wonnen met 13-0. Toon en Giel waren ook snel klaar, zij wonnen met 13-2 van Agnes en Frank.

De uitslag werd snel bekendgemaakt en toen bleek dat Mieke en Adje Ooijen allebei gelijk geeindigd waren met 3 gewonnen wedstrijden en 25 punten, dus moest er een barrage gespeeld worden. Mieke was zo verrast dat ze het er erg warm van had gekregen. Onder toeziend oog van de overige spelers en haar 2 kleinkinderen won ze de barrage met 7-2 en mocht ze voor het eerst een beker in ontvangst nemen. Einduitslag Mieke en Adje dus allebei 3 gewonnen wedstrijden en 25 punten, op de 3e plaats Theo vd Louw met 3-18 punten. Ondanks dat het weer niet zo geweldig was hebben we toch  weer een geslaagde middag gehad, zeker ook door de inzet van de keukenbrigade die weer was aangevuld met Tonnie. Iedereen bedankt.