snertwedstrijd 24 okt. 2021

Eindelijk na een periode van 2 jaar is er afgelopen zaterdag 23 okt. weer een snert toernooi georganiseerd, de dagen daarvoor waren echte snert dagen met als hoogtepunt een noordwesterstorm in de nacht van woensdag op donderdag, toen kregen wij ook nog het bericht dat de party tent ingestort was, gelukkig na controle bleek dat de schade heel erg meeviel op een paar verbogen buizen na. Dan komen de weersvoorspellingen voor de zaterdag die blijken steeds gunstiger te zijn dus alle voorbereidingen werden in volle gang gezet.
De boodschappen gedaan, pannen tevoorschijn gehaald en Rina, Joke druk in de weer om de snert te bereiden, Henk hield zich bezig met de tomatensoep die allemaal tijdens het toernooi gretig aftrek vonden chapeau allemaal het was geweldig.

Dan de wedstrijd met 39 deelnemers zeker een geslaagd toernooi, fijn dat iedereen op tijd aanwezig is zodat wij op tijd kunnen beginnen, 9 banen waren bezet, op baan 1 werd er een triplet gespeeld door Tonny Frans en Theo tegen Adje Joke en Theo J, in eerste instant ging het gelijk op totdat Tonny Frans en Theo vd L in een keer 6 punten wisten te bemachtigen dat was eigenlijk de doodsteek voor de tegenpartij die verloren dan ook met 9 tegen 13
Na de koffie word er weer een aanvang genomen met de 2e ronde hier licht ik even de wedstrijd in baan 8 eruit die van Elly en Jeanne tegen Irene en Toon waarbij het balletje een heel andere kant opging als ik had verwacht, Elly en Jeanne nemen een voorsprong, en geven die ook niet meer uit handen de uitslag van deze wedstrijd is 13 tegen 7.

Ja en dan is er snert!!!!! die door ons oudste lid Zus v Beers de hele middag al is geroerd, ook voor de tomatensoep aan belangstelling geen gebrek, uitstekend was de verzorging.

Dan nog een ronde te gaan op baan 1 alweer een triplet Edo, Jan en Frits tegen Elly Dorothy en Ria de enigste wedstrijd van deze middag die eindigt op 13 tegen 0 deze laatste hadden niets in te brengen tegen Edo Jan en Frits.
Uitslag van de snertmiddag is.
1e plaats tevens winnaar van de wissel bokaal Hans vd Velden met 3 26 pnt.
2e plaats Jan Borst met 3 21 pnt
3e plaats Ton vd Horst met 3 20 pnt

Na deze prijsuitreiking volgt dan ook nog de uitslag en prijsuitreiking van de zomercompetitie 2021

Dames: 1e plaats Adje Ooijen met 6 32 pnt
2e plaats Marianne Kop met 6 14 pnt
3e plaats Marian Mensen met 6 06 pnt

Heren; 1e plaats Giel Broere met 8 61 pnt
2e plaats Theo vd Louw met 8 49 pnt
3e plaats Frank Barends met 7 34 pnt.