fietsdag 2022

De weergoden zijn ons gunstig gezind als we dinsdag 6 september om 9.30 vertrekken voor onze jaarlijkse fietstocht. Met 34 mensen, voor de veiligheid verdeeld over 2 ploegen, vertrekken we vanaf de Knip. De tocht brengt ons als 1e stop naar Noordhoek waar we gastvrij ontvangen worden op de mooie banen daar. Tonnie Thijs was zo aardig om de stand handmatig bij te houden. Na de 1e ronde werden we getrakteerd op koffie met heerlijk gebak.

Het was erg gezellig daar maar omdat we om 12.00 afgesproken hadden in Klundert moesten we er veel te snel vandoor.

In Klundert aangekomen kregen we een uitgebreide lunch. Daarna werd de groep gesplitst voor de rondleidingen. 1 groep ging naar het suikermuseum en de andere groep naar het vlasmuseum. Deze gids wist er alles van, zat al van kleins af in de vlas, evenals onze Corry die er bijna net zo veel van af wist.

Ze sprak zelfs regelmatig voor haar beurt ?.  Deze rondleiding duurde door de enthousiast verhalen wel erg lang waardoor er geen tijd meer over was om daar nog een potje te boulen. Dus werd besloten om direct terug te fietsen naar Zevenbergen. Toon had een erg mooie route uitgestippeld zodat we tijdens het fietsen konden genieten van de mooie omgeving.

In Zevenbergen aangekomen was het tijd om de 2e en tevens laatste ronde te boulen. Na 2 rondes kwamen als winnaars uit de bus: 3e plaats Theo vd Louw met 2-18 punten, 2e prijs Elly Fehling met 2-19 punten en de 1e prijs was voor Wim Santbergen met 2-20 punten.

Toon had intussen de barbecue weer aangestoken om de restanten van de bbq dag op te maken. Zo konden we weer genieten van lekkere sateetjes en hamburgers met salade en stokbrood, wat een verwennerij. Het was een zeer geslaagde dag, perfect georganiseerd door de activiteiten commissie. Dank aan de commissie en de andere vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.