zomercompetitie 2023

1e wedstrijd zomercompetitie Jeu de boules Zevenbergen.
Op 25 april zijn we van start gegaan met de zomercompetitie, hoewel het weer meer bij de wintercompetitie zou passen. Gelukkig bleef het droog en liet het zonnetje zich af en toe zien.
De opkomst was met 44 personen groot, we konden allemaal tegelijk van start op 11 banen. Op maandag waren de banen nog niet bespeelbaar maar dankzij het harde werken van de vrijwiliggers lagen ze er perfect bij.

Op baan 8 waren Toon en Jan Zevenbergen snel klaar met Ria en Corry, zij wonnen met 13-2. Hetzelfde gebeurde op baan 3, Cees en Leen wonnen ook met 13-2 van Tonny en Ron. Op baan 9 ging het lang gelijk op bij Ad Maas en Gerrit tegen Riet en Wilma, het was 10-9 maar toen lieten de dames en schieten en werd het 13-9 voor de mannen. Op baan 4 was het een lange strijd, maar deze werd in het voordeel van Wim Santbergen en Jan Borst beslist, zij wonnen met 13-12 van Marian Mensen en Agnes. Hierna snel naar de serre waar het minder koud was en de koffie met wat lekkers klaar stond.
In de 2e ronde ging het sneller en beter met Marian Mensen, zij won samen met Ad v. Oosterhout met 13-0 van Cees en Ron. Op baan 1 ging het goed met Gerrit en Mieke, zij wonnen met 13-4 van Ludy en Arie. Na 2 rondes waren er 11 mensen met 2 gewonnen wedstrijden dus was er nog van alles mogelijk. Het werden een paar spannende potjes, waarvan er diverse in 13-12 eindigden. Iedereen deed zijn best om nog punten te pakken. Ria had haar dag niet ze verloor ook de laatste wedstrijd samen met Jan Borst met 5-13 van Toon en Gerrie. Marianne Pirets en Gerrit wonnen ook weer, met 13-5 versloegen ze Gerrit en Leen. Met spanning werd op de uitslag gewacht, er waren 8 mensen met 3 gewonnen wedstrijden, die stijgen dus in de “bouler van het jaar” lijst.
Einduitslag:
1e prijs voor Toon Thijs met 3-27 punten
2e prijs voor Ad van Oosterhout met 3-22 punten
3e prijs voor Gerrit Blokland met 3-21 punten.

Alle vrijwilligers weer bedankt.