Moerdijktoernooi

Wat een prachtig weer is het zaterdag 14 mei als we starten met het Moerdijktoernooi.
Er hebben zich 52 mensen aangemeld, 17 koppels van Groene Ster en 9 koppels van andere verenigingen dus een hele mooie opkomst. Na een welkom van Giel en lekkere koffie met cake kan er gespeeld worden. In de 1e ronde was iedereen nog lekker fit en waren er geen spectaculaire uitslagen.

Hierna werd er gepauzeerd voor de lunch, de broodjes die de keukenbrigade ook dit jaar weer prima verzorgd had vonden gretig aftrek.

In de 2e ronde gingen Arie en Gerrit voortvarend te werk en waren ze snel klaar tegen Rini en echtgenote Riet 13-0. Op baan 2 was het spannend tussen Jack/Frank en Agnes/Elly, het ging mooi gelijk op maar Agnes en Elly wonnen deze ronde met 13-12. Op baan 13 stonden Henk/Tonny op achterstand 11-04 tegen Ludy/Nel maar wisten terug te komen tot 11-7, daar bleef het helaas bij en ze verloren dan ook met 13-07.

Na weer een kleine pauze waarbij lekkere hapjes geserveerd werden werd er gestart met de 3e ronde. Er waren nog 6 koppels ongeslagen dus het werd spannend. Op baan 1 speelden Wim/Joke tegen Ed/Ton, na een paar ballen tireerde Wim de bal van Ed, dit deed hij echter zo hard dat de bal doormidden was, nog nooit vertoond, we weten nu dus ook hoe dat er van binnen uitziet.

Hierna begonnen ze opnieuw en wonnen Wim en Joke met 13-07. Op baan 8 hadden Arie/Gerrit weer geen probleem met de tegenstanders Rosette/Luc, ze wonnen met 13-01.
Ook Hans en Jan waren snel klaar met Frie en Adje, zij wonnen ook met 13-01. Na 3 rondes waren er 4 teams die ongeslagen eindigden. Toevallig allemaal teams van Groene Ster al deden de overige deelnemers erg hun best met speciale technieken.

Nadat iedereen gespeeld had was er nog een gezellig samenzijn en werden we weer goed met hapjes verwend door de vrijwilligers in de kantine, petje af hoor. Daarna maakte Giel de uitslag bekend: op de 1e plaats Arie en Gerrit, op de 2e plaats Hans en Jan en op de 3e plaats Henk en Tonny. Al met al weer een mooi geslaagd toernooi met dank aan alle mensen die dit weer mogelijk hebben gemaakt.