Noordhoek thuis 2023

Op 13 juli stond de thuiswedstrijd tegen Noordhoek op het programma. Lange tijd was het onzeker of er genoeg deelnemers waren uit Noordhoek maar uiteindelijk is dat gelukt en waren er 13 deelnemers uit Noordhoek tegen 29 uit Zevenbergen e.o. We werden verwelkomd met koffie en cake en met 42 deelnemers werd precies om 13.30 gestart op 10 banen.
In de 1e ronde begon Noordhoek heel sterk, Frans en Marian wonnen met 13-1 van Tonny en Eef en Rina won met Gerrit Blokland met 13-2 van Toos en Rinie. Na een snelle 1e ronde en een pauze op naar ronde 2. Op baan 9 was het spel snel klaar, Frank en Leen wonnen met 13-1 van Bert en Toon. Ook Hans en Wim Ossewaarde wonnen hun partij tegen Theo en Ron met 13-1. Op baan 6 ging het even gelijk op, het werd 4-4, maar daarna gaven Rina en Henri geen punt meer weg en wonnen met 13-4 van Liea en Rinie. Na de pauze waarin we door Din en Wilma getrakteerd werden op kaas en worst werd enthousiast begonnen aan de derde ronde.

Er waren 10 mensen met 2 gewonnen wedstrijden. Frans speelde wederom sterk met Theo, al snel stonden zij met 9-0 voor, toen gaf Frans 2 punten weg aan Adje en Marianne. Daar bleef het echter bij, zij wonnen met 13-2. Verder veel gelijk opgaande partijen waarbij het dus spannend was. Op baan 1 een triplette van Fred, Liea en Rinie tegen Cees, Gerrit Confurius en Peter, een lange partij die met 13-11 gewonnen werd door Fred en medespelers. Daarna was het wachten op de uitslag, al snel was duidelijk dan Frans de winnaar van de dag was. Noordhoek had sowieso goed gescoord. 4 deelnemers eindigden bij de eerste 6. Einduitslag: nr.1 Frans van Laarhoven met 3-31 punten. Nr.2 Rina vd Weegen met 3-29 punten en 3e plaats Frank Baarends met 3-26 punten. Frank was al naar huis dus kon zijn prijs niet in ontvangst nemen.
Din had ondertussen de fritespan aangezet en onder het genot van een drankje en een warme snack werd nog gezellig nageborreld. Het was weer een leuk toernooi met dank aan de vrijwilligers.